Používa sa do jablčných a hruškového kompótov, na výrobu likérov, na dochutenie rýb, morských plodov. V tradičnej slovenskej kuchyni sa užíva do perníka, špeciálnych sušienok, slivkového lekváru. Celé hviezdičky sa využívajú na dochutenie punč, zvarených vín, sirupov z tropického ovocia. Obľúbené aj ako dekoračné korenie. Badyán sa používa hlavne v čínskej a vietnamskej kuchyni.
zobrazit víceMexiko gril bez glutamátu
Je zmes mletého korenia vhodná na pečené, vyprážané a grilované mäsa. Je univerzálne použiteľná, vhodná na baranie mäso, hovädzie tiež sladkovodné i morské ryby .Výborně chutí aj do hubových pokrmov apod. Zmes sypeme priamo na mäso, alebo pripravíme kašičku z oleja, ktorú všetky mäsa pol hodiny pred úpravou potrieme.
Zloženie: 19%, paprika sladká, oregano, cesnak, chilli, cibuľa, cesnak, rascu.
Obsahovať môže stopy zeleru, horčice, sezamu atď.