je jedným z najdôležitejších korenín čínskej kuchyne .Často sa celá hviezda alebo jej časť používa vcelku, ako v recepte na čínska čajová vejce.Badyán sa tiež používa na ochutenie alkoholických nápojov ako pastis a anízový likér a v cukrovinkách.
zobrazit víceBadián celý Reny
Strom dosahuje výšku okolo 8m a neplodia pred 6. rokom veku, ale potom môže plodiť až 100 rokov. Jeho žlté kvety sa premieňajú v hnedá súplodia mechúrikov, ktoré v čase zrelosti pukajú a súplodia získa hviezdicovitý tvar. Badyán sa používa hlavne v čínskej a vietnamskej kuchyni.Používá sa do jablčných a hruškového kompótov, na výrobu likérov, morských plodov. V tradičnej slovenskej kuchyni sa užíva do perníka, špeciálnych sušienok, slivkového lekváru. Celé hviezdičky sa využívajú na dochutenie punč, zvarených vín, sirupov z tropického ovocia. Obľúbené aj ako dekoračné korenie.