mníchovská špecialita je toľko spojená s príslovečnou pohostinnosťou tohto mesta ako biele klobásy.
zobrazit víceBavorská biela klobása Reny
Mníchovská špecialita je toľko spojená s príslovečnou pohostinnosťou tohto mesta ako biele klobásy.
Lahôdkové klobásy chutné z teľacieho a bravčového mäsa ochutené cibuľou a čerstvou petržlenovou vňaťou majú rozsiahlu tradíciu. Podľa povestí mala ku vzniku bielych klobás prispieť šťastná náhoda v roku 1857 . Vtedy naplnil hostinský svetlú teľacie hmotu do silnejších bravčových črievok.
Tradícia, podľa ktorej sa majú biele klobásy jesť pred dvanástou hodinou na poludnie, sa udržala až do dnešnej doby. Biele klobásy sa nechajú prehriať v horúcej vode a potom sa konzumujú spoločne so sladkou horčicou, praclíky marci a bavorským pivom .
Skladá sa: soľ do 50%, chilli, glutaman sodný, cesnak, majorán, korenie
Typ použití: | Grilování, Pečení |