Jemnoučce namletej bobule korenia, alebo na hrubo sa používa do svetlých omáčok, na pečená, na grilované, rožnenie všetky iné mäsa aj pochutiny. Hodí sa tiež do šalátov, tvarohových pokrmov, a k rybe a ďalším.
zobrazit víceKorenie biele mleté Reny
Jemnoučce namletej bobule, ktoré sa hodia pre biele korenie, sa žne úplne zrelé, červené a šupka sa ľahko oddeľuje od stredu. Máča sa a po usušení získa jemnejšiu vôňu a ostrejšiu chuť. Hodí sa do rôznych šalátov, aj tvarohovým pokrmom, k svetlým omáčkam aj na ryby ako morské, tak aj sladkovodné a samozrejme na všelijaké druhy Masai pochutín.
Korenie je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korenie na svete vôbec. Piepor dosiahne dospelosti okolo ôsmeho roku a následne plodí najmä asi 20 rokov. Biele korenie je z červených dozretých bobúľ. Intenziv výraznú chuť robí látka piperín. Korenie je druhým najpoužívanejším jednodruhovom korenie v českých i slovenských domácnostiach.
Dnes tvorí približne 30% svetového obchodu všetkého vyprodukovaného korenia.