hodí sa prakticky hodí k akémukoľvek mäsu, zelenine aj cestovín.
Korenie čierne celý je veľmi aromatický a má štipľavú chuť , treba s čiernym korením zaobchádzať opatrne. Hodí do všetkých omáčok a rôznych polievok a tiež do teplej či studenej kuchyne. Čierne korenie je ostrejší a jeho použitie je prakticky nekonečné do všetkých pokrmov.
Čierne korenie celý Reny
To je kráľ korenie, korenie je jedným z najstarších, najobľúbenejších a najpoužívanejšie korenie na svete do různorodýchpokrmů.
Korenie sa používa v kuchyniach celého sveta, vo všetkých štádiách kuchynskej prípravy a ako stolové korenie do všetkých pochutín.
Hodí sa prakticky k akémukoľvek mäsu, zelenine, cestovín, vajíčkám a ďalším pokrmom.
Korenie je veľmi aromatický a má rozmanitú štipľavú chuť, a je potrebné s nim zaobchádzať opatrne v našich pokrmoch.
Používa sa čierny, biely a zelený.Všechny tri druhy pochádzajú z rovnakej rostliny.Bílý a zelený sa hodí do bielych omáčok a polievok a tiež do teplej a studenej kuchyně.Černý je ostrejší a jeho použitie je prakticky nekonečné v našich pokrmoch.
Korenie obsahuje alkaloid piperín, ktorý dráždi sliznicu a podporuje trávenie, dobre pôsobí na tráviace ústrojenstvo. Veľmi podporuje látkovú výmenu, povzbudzuje chuť k nášmu jedlu, pomáha proti nadúvaniu, stimuluje srdcovú činnosť, pôsobí močopudne, zmierňuje menštruačné bolesti a pôsobí veľmi dobre ako afrodiziakum.
Typ použití: | Do pomazánek, Do salátů, Do těstovin, Grilování, Guláše, Guláše, Koření do polévky, Marinování, Minutky, Mletá masa, Omáčky, Orient kuchyně, Studená kuchyně |