tiež sa používa do polievok, omáčok pod mäso a na pečené mäsá. Ďalej tiež do pečiva, pri varení zemiakov a kapusty, do nátierok, na konzerváciu a iných pokrmov.
zobrazit víceDrvená rasca
Rasca celý je jedno najviac používané korenie. Rascou sa korenie chleba, zemiaky, na pečenie, do omáčok a šalátov, v konzervovania, v likérnictve, vefarmacii a mnohých ďalších odvetviach potravinárskeho priemyslu. Pridáva sa pri varení zemiakov, do kyslej kapusty, k mäsám a do šalátov a iných jedál v kuchyni. Rasca má všestranné použitie.
Rascaová polievka
kúsok masla, 4 rovné lyžice krupice, 1 vajce, vrchovatá lyžička drvenej rasce, soľ, 1 kocka zeleninového bujónu, petržlenová vňať
Príprava rascovej polievky:
Na rozohriate maslo nasypeme rascu a krupicu. Za stáleho miešania spoločne osmažíme. Pridáme vajcia a rýchlo rozmiešame až vzniknú malé kúsky. Zalejeme studenou vodou asi 1 l, osolíme, prihodíme bujón a povaríme asi 10 minút. Do hotovej polievky vmiešame pokrájanú zelenú petržlenovú vňať.
Typ použití: | Do luštěnin, Do pomazánek, Grilování, Koření do polévky, Minutky, Mletá masa, Na pánev |