Guláš
Guláš zdá sa byť majstrovské dielo, ale tento recept vám priblíži jeho jednoduchosť prípravy. Bohatý cibuľový základ je gró pokrmu a spolu so šťavnatými kúskami mäsa a korením dotvára tú pravú chuť guláša.
Suroviny: 6 CIBUĽÍ, masť, VODA, SOĽ, PAPRIKA MLETÁ, korenie gulášovej Reny, čierne korenie 100%, jedna polievková lyžica sójovej omáčky, dve polievkové lyžice hladkej múky.
Postup prípravy: mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nakrájame a opražíme na masti, K osmahnutej cibuli pridáme mäso a orestujem. Podlejeme vodou a osolíme, pridáme gulášové korenie Reny, papriku 160ASTA tiež od Reny a pomaly dusíme až mäso je mäkké. V priebehu dusenia musíme podlievať vodou. Ako je mäso mäkučké pridáme trošku kečupu. Z vody a múky urobíme glejku a zahustíme guláš. Gulášok udržujeme vo vare asi päť minút. Hotový guláš servírujeme buď s knedľou a čerstvou cibuľou, alebo chlebom. Dobrú chuť.
zobrazit více