Aglio Olio peperoncino sa hodí aj na prípravu zapečených halušiek, lasagní alebo zapečené zeleniny.Pikantná koreniaca zmes s cesnakom a čili vhodná na všetky druhy cestovín.
zobrazit víceAglio Olio peperoncino
Je pikantná koreniaca zmes s cesnakom a čili vhodná na všetky druhy cestovín. Výborná je tiež na dusenú i čerstvú zeleninu alebo do zapekaných pokrmov. Hodí sa aj na minútky z kuracieho alebo bravčového mäsa.
Zloženie: soľ (max.25%), cesnak plátky drvené, chilli drvené, paprika drvená, petržlen list.
Recepty talianskej kuchyne neprekypujú veľkým množstvo surovín, dôležitá je ich kvalita a chuť. Obľúbené spaghetti aglio olio e pepperoncino sú typickým príkladom. Stačí Vám len pár ingrediencií a chuťovo dokonalý pokrm je na svete. Kúpte si preto tie najlepšie talianske špagety a kvalitný olivový olej. Potom už potrebujete len aromatický cesnak, pálivú papričku, čerstvú petržlenovú vňať, syr grana padano a je hotovo!
A jeden recept na spaghetti aglio olio e peperoncino
Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale (cestoviny sa ešte dovaria v omáčke). Do rozohriatej panvice nalejte trochu olivového oleja, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a opečte dozlatista (ale nepripáli). Pridajte nasekané chilli papričky a podlejte malým množstvom vody z varenia cestovín. Cestoviny sceďte, dajte do panvice a podlejte trochou vody z cestovín. Osoľte, okoreňte a prelejte trochou olivového oleja. Posypte petržlenovou vňaťou, premiešajte a podávajte s nastrúhaným syrom Grana Padano.
Typ použití: | Grilování, Minutky, Mletá masa, Na pánev |