reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

štrúdľ závin

Jablkový závin sa skladá z podlhovastého plátku cesta s náplňou z nakrájaných alebo hrubo nastrúhaných jabĺk, cukor, škorica, hrozienok

zobrazit více
Dostupnost: Skladem v e-shopu

Hmotnost

Cena celkem: € 1,00

Jablkový závin alebo štrúdľa,

tiež štrúdľu či štrúdľu je druh múčnika, ktorý pochádza z Rakúska, ale bežne sa pripravuje aj v iných krajinách vrátane Česka. Existujú však aj iné druhy závinov - napríklad tvarohový, višňový, makový a dokonca slanej záviny so špenátom a pod.

Jablkový závin sa skladá z podlhovastého plátku cesta s náplňou z nakrájaných alebo hrubo nastrúhaných jabĺk, cukor, škorica, hrozienok a prípadne i strúhanky. Niekedy sa pridávajú vlašské orechy či nasekané mandle. Na ochutenie sa môže použiť rum. Pred pečením sa cesto s náplňou zavinie ako roláda.

Šťavnatý jablkový závin by sa mal piecť z kvalitných jabĺk, ktoré sú mierne natrpklá, svieža a aromatická.

Klasické cesto na jablkový závin možno (plnohodnotne) nahradiť listovým cestom.

podávanie

Hotový štrúdľu sa pečie v rúre a väčšinou je podávaný ešte teplý, posypaný práškovým cukrom. V ďalších krajinách je tiež obľúbené podávať závin s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo vanilkovým krémom.

Zloženie: Škorica, pšeničná múka, koriander, muškátový oriešok, kakao, klinčeky, zázvor, kardamóm.

Môže obsahovať zeler, horčica, sója, sezam

Vhodné pro

Typ použití: Do sladkých pokrmů

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin