používa sa ako korenie na dochucovanie polievok, omáčok a mäsitých Jidé l. Vo staročeské kuchyni je nevyhnutnou prísadou zemiakové polievky a zemiakovej. Pridáva sa do pokrmov zo strukovín, kapusty či iných tučných jedál. Vyniknúť dáva predovšetkým chuti zveriny alebo pečeným pečeni i iným špecialitám. Veľmi dobre sa hodí aj do ľahkých zeleninových alebo vaječných šalátov i iných pokrmov.
zobrazit víceMajorán Reny
je jednoročná, niekedy aj dvojročná bylina s priamym, rozprestretým stonkou a protiľahlými, oválnymi listami.
Majorán sa používa ako korenie na dochucovanie polievok, omáčok a mäsitých Jidé l. V kuchyni staročeskej je nevyhnutnou prísadou do zemiakovej polievky a zemiakovej. Pridáva sa do pokrmov zo strukovín, kapusty či iných tučných jedál. Vyniknúť dáva predovšetkým chuti zveriny alebo pečeným pečeni i iným špecialitám. Veľmi dobre sa hodí aj do ľahkých zeleninových alebo vaječných šalátov i iných pokrmov.
Typ použití: | Do pomazánek, Koření do polévky, Mletá masa, Omáčky |