Mletý rezeň
Hriankový chlieb pokropíme časťou mlieka a necháme nasiaknuť. Mäso pomelieme a rozmiešame so metanou, zemiakmi, syrom a chlebom. Dochutíme korením podľa potreby, dolejeme mlieko (zmes by nemala byť riedka) a necháme mäso 1/2 hodiny odpočinúť. Cibuľa nakrájame na prúžky a pripravíme pekáčik. Z mäsa utvoríme menšie rezne. Najprv ich obalíme v strúhanke, v rozšľahaných vajciach a znova v strúhanke. Vkladáme do rozohriateho oleja a sprudka asi minútku opečieme z každej strany. Do pekáča dáme jednu cibuľu, uložíme mäso tesne vedľa seba a posypeme zvyšnou cibuľou. Na každý kúsok mäsa dáme tenší plátok masla a medzi mäso nakrájanú maďarskú pikantnú klobásu. Pekáčik prikryjeme a pečieme na 200 st. asi 10-15 minút. Potom pekáčik odkryjeme, pečieme ďalších cca 10 minút a mäso obrátime. Obrátené mäso opečieme do zlatista. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Suroviny
500 g mletého chudého bôčika alebo pliecka
50-60 ml studeného mlieka
2 lyžice kyslej smotany
80-100 g strúhanky
3 plátky toastového chleba bez kôrky
menší zemiakov strúhaný najemno
soľ
korenie mleté 100% Renykorenie
vajcia+trochu mlieka
strúhanka
2 cibule
maslo
pikantná maďarská klobása
olej