používaná vo staročeskej kuchyni do tmavých aj svetlých, hubových a smotanových omáčok, tvorila aj súčasť plniek a tradičných vaječných veľkonočných pokrmov a iných. Možno ju pridať takmer do všetkých pokrmov, polievok, posekaných mas, dusených a pečených más, šalátov, na zdobenie obložených chlebíčkov a rôznych lahôdok, aj lyžicu alebo dve do žemľových knedlí.
zobrazit vícePetržlen sušená
Petržlen ako taká mávala kedysi inú vážnosť než len ako zdravé zelené korenie. U nás sa tiež tiež všeobecne rozšírila a jej vňať bola používaná v staročeskej kuchyni do rôznych druhov omáčok, tvorila aj súčasť plniek a tradičných vaječných veľkonočných pokrmov.
Možno ju tiež pridať takmer do všetkých spravených pokrmov, polievok, smotanových a hubových omáčok, posekaných mas, plniek, dusených a pečených más, šalátov, na zdobenie obložených chlebíčkov, a lyžicu alebo dve do žemľových knedlí aj iných pochutín. Ako taká petržlenová vňať v primeraných dávkach, je každodennou zdravou súčasťou jedál v kuchýň l ahůdkou mnohých národov na zemi.
Typ použití: | Do salátů, Do pomazánek, Do těstovin, Koření do polévky, Omáčky |