Tekvicová polievka je lahodná, krémová polievka s jemnou chuťou tekvice a korenín, ideálna na chladné jesenné dni.
zobrazit víceTekvicová polievka
Je obľúbená sezónna polievka, ktorá spája jemnú chuť tekvice s vyváženou kombináciou korenín, ako je muškátový oriešok, cesnak alebo zázvor. Táto krémová a sýta polievka sa často pripravuje z pečenej tekvice pre intenzívnu chuť, doplnená o smotanu či kokosové mlieko pre bohatú konzistenciu. Tekvicová polievka je skvelou voľbou nielen pre jesenné a zimné obdobie, ale aj pre slávnostné príležitosti. Podáva sa obyčajne s krutónmi, tekvicovými semienkami alebo kvapkou oleja na zvýraznenie chuti a textúry.
Tekvicová polievka
1. Pripravíme si tekvicu Hokaido, očistíme a pokrájame na kocky.
2. Do zlatista opražíme cibuľku na masle a pridáme pokrájanú tekvicu. Necháme chvíľku prepojiť chute.
3. Zalejeme kuracím či zeleninovým vývarom. Ochutíme Reny čiernym korením, muškátovým orieškom, kukrumou a štipkou soli.
4. Tekvicovú polievku rozmixujeme a pridáme smotanu.
5. Pred podávaním ozdobíme bazalkou, semienkami tekvice a pokvapkaním olivovým olejom.
Dobrú chuť vám praje Reny korenie.
Tekvicová polievka od Terezky z Ostravy