Slepačí vývar je tradičná polievka s bohatou chuťou, pripravená z kvalitnej sliepky, zeleniny a korenín. Skvelá na posilnenie a zahriatie.
zobrazit víceSlepačí vývar
Je klasická polievka s výraznou chuťou a zlatistou farbou, pripravovaná dlhým varením sliepky s koreňovou zeleninou, ako je mrkva, zeler a petržlen. Počas varenia sa do vývaru uvoľnia všetky prirodzené chute a živiny, čo polievke dodá silu a hĺbku. Slepačí vývar je obľúbený pre svoje povzbudzujúce vlastnosti, ideálny pri prechladnutí alebo ako základ pre ďalšie polievky a omáčky. Podáva sa často s rezancami alebo knedličkami, čerstvými bylinkami a kúskami zeleniny pre dokonalú kombináciu chutí.
Slepačí vývar Reny
Na vývar zo sliepky potrebujeme 1 sliepku, 2,5 l vody, 50 g mrkvy, 50 g koreneného petržlenu, 40 g zeleru, trochu kelu, 1 cibuľa, 5 guličiek koriandra, 5 guličiek nového korenia, 2 listy bobkového listu, soľ.
Očistenú a vypitvanú sliepku rozštvrtíme, umyjeme a vložíme do hrnca z 2,5 l vody. Osolíme a zarobíme pokrievkou a varíme najmenej 2 hodiny. Potom pridáme zeleninu a vnútornosti a varíme minimálne ešte 45 minút. Mäkkú sliepku zarobíme z hrnca. Precedíme a zeleninu nakrájame na kúsky. Vývar môžeme použiť aj na číre polievky, krémové polievky, zarábané polievky atď. Približne polievka trvá jej úprava cirka 3 hodiny