Najčastejším využitím horčičných semien je výroba horčice (vo svete existuje nespočetné množstvo variantov zo semien mletých i nahrubo drvených). Horčica má ostrú chuť a štipľavý vôňu. Celého semená horčice sa používa pri konzervácii zeleniny - kapusty, červenej repy, uhoriek, húb, pri konzervácii rýb. Mletá sa používa do zmesí korenia a na dochutenie mäsa pri nakladaní a grilovaní.
zobrazit víceHorčičné semienko
Pochádza pravdepodobne z južnej Európy a dnes je pestovaná takmer vo všetkých krajinách s miernym podnebím. Najčastejším využitím horčičných semien je výroba horčice (vo svete existuje nespočetné množstvo variantov zo semien mletých i nahrubo drvených). Horčica má ostrú chuť a štipľavý vôňu. Celého semená horčice sa používa pri konzervácii zeleniny - kapusty, červenej repy, uhoriek, húb, pri konzervácii rýb. Celá horčica sa môže rozpáliť v horúcom oleji, čím dostane lahodnú orieškovú chuť. Mletá sa používa do zmesí korenia a na dochutenie mäsa pri nakladaní a grilovaní.