môžeme pridávať do všetkých strukovinových jedál, do kelu , veľmi výborná je v klobásach a pri údení mäsa, je vhodná pri príprave zveriny aj smotanových omáčok, na nakladanie uhoriek a kapusta, do zemiakovej polievky, fazuľového, zemiakového či uhorkového šalátu, do bylinkového masla a bylinkových omáčok a iných pochutín.
zobrazit víceSaturejka Reny
Saturejka je staré, dávno používané korenie a rímski labužníci ju používali ako korenie. Bývala súčasťou voňavých korenných záhradiek našich prababičiek a ešte dnes si hocikde gazdiná nedokáže predstaviť dobrú sviečkovú na smotane, ak nie je v omáčke povarené vetvička vonné a piepornej saturejky to vie každá kuchárka. Pre svoju príjemnú vôňu a ostrosť sa dá použiť všade, kam sa pridáva korenie a všeobecne môžeme saturejku pridávať do všetkých strukovinových jedál, do kelu, veľmi dobrá je v klobásach a pri údení mäsa, je vhodná pri príprave zveriny aj smotanových omáčok, na nakladanie uhoriek a kapusta, do zemiakovej polievky, fazuľového, zemiakového či uhorkového šalátu, do bylinkového masla a bylinkových omáčok a iných pochutín. Pridáva sa do paradajkovej omáčky, k hubám, do majonéz, do fazuľových strukov, do jedál z chrumiek az krúp aj do ryže.
Typ použití: | Do salátů, Do těstovin, Koření do polévky, Omáčky, Do luštěnin |