má hlavné použitie najmä pri príprave sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve aj ako ozdoba a vône v domácnosti.
zobrazit víceŠkorica celá Reny
Aromatická kôra vždyzelených tropických stromov sa od nepamäti ako obľúbené, voňavé a často používané korenia. Liečivo ako také je aromatická prísada do nápojov, zmesí a vône v obydlí bola známa aj starým Egypťanom. Obyvatelia zo starých čias kôru lúpala z voľne rastúcich stromov, ale postupne sa začali vysádzať plantáže stromov škoricovníkov, ktorých nenápadné kvety vydávajú zvláštne jemnú ale príjemnú vôňu. Veľmi dobre je známy a tiež kvalitnejšie škoricovník cejlónsky. . Celá alebo mletá škorica ako korenie má hlavné využitie najmä pri príprave sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve, ale aj v parfumérii a v domácnosti na okrasu aj vôňu.