reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Príprava slepačej polievky

Dostupnost:
Cena celkem: € 0,00
Príprava slepačej polievky
Jednu malú sliepku, mrkvičku a petržlenovú vňať. Sliepočku poriadne očistíme a zbavíme brkov. Veľmi dobre ju umyjeme a osušíme. Sliepku vložíme do stredne veľkého hrnca, zalejeme studenou vodou, dáme asi takú menšiu neolúpanú cibuľu a pridáme 1,5 l – 2,5 l vody. Sliepku varíme na miernom ohni asi 2 - 3 hodinky, kým bude mäkká. Pridávame Jowišanku a pridáme soľ. Vynikne tým chuť mäsa. Podľa potreby prilievame vodu. Opúkame si zeleninu a celú ju dáme do vývaru na sliepku. Vo vývare ju povaríme ešte cirka pol hodiny kým zeleninka zmäkne. Potom ju vyberieme a pokrájame na kocky. Cibuľu vytiahneme a tiež pokrájame. Sliepočka, ktorá sa takmer rozpadá, vytiahneme z vývaru. Vývar scedíme. Keď ho budete variť týmto štýlom, zostane krásne číry. V inom hrnci si uvaríme rezance, ktoré scedíme. Zo sliepky oberieme mäso, podľa potreby ho nakrájame a vrátime do vývaru k zelenine. Pór nakrájame na kolieska, vložíme do vývaru, podľa chuti ešte osolíme a povaríme asi 5 minút. Domáci slepačí vývar podávame s rezancami a sypeme čerstvým pórom.
Potrebujeme jednu až dve cibule, jeden zeler veľkosti cibule, jeden zväzok porku, dve mrkvy, jedna petržlen, a jedna sliepočka.

 

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin