Steak plus Špargľa grilovaná s americkými zemiakmi.
200g bravčového mäsa, 1 polievková lyžica steakového korenia reny, 1 polievková lyžica sadla .
Na panvicu dáme masť a narýchlo opražíme bravčové mäso z oboch strán. Potom na na miernom ohni vyprážame približne dvadsať minút av priebehu otáčame podľa potreby.
200 g zeleného špargľa, 2 lyžice domácej masti na vôňu a chuť.
1 strúčik cesnaku na prelisovanie, 1/2 lyžičky himalájskej soli reny
Špargľu opláchneme, očistíme a nakrájame podľa uváženia na určitú dĺžku. Na panvičke ohrejeme masť primiešame nalisovaný cesnak a potom špargľu. Jemne premiešame a opečieme na miernom ohni. Pridávame ako prílohu.
Americké zemiaky
Zemiaky pečieme iba v šupke a preto patria k jedným z najobľúbenejších príloh. Dobre sa hodí ako k šalátu, či mäsu, alebo rybe, pochutnávať si na nich môžeme s omáčkou, alebo kečupom či smotanou. Pripravíme si ich priamo doma.
8 zemiakov, himalájska soľ reny, 1 lyžica sadla domáceho, 1 lyžica polievková korenie na americké zemiaky reny
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme. Nakrájame na štvrťky a rozložíme ich na pripravenú panvicu a rozložíme nakrájané zemiaky. Pridáme masť a na miernom ohni opražíme zemiaky. Posypeme korením i soľou, zarobíme pokrievkou a sem tam premiešame.