pridáva sa polievok i pri údení mäsa, do syrov, do posekaných mas, k zverine, do šalátov, do hrachových a fazuľových pokrmov, na nakladanie uhoriek, do omáčok, k zelenine, k príprave rýb, na taliansku pizzu a iných špecialít.
zobrazit víceTymián Reny
Tymian vždy mal svoju funkciu ako korenie, ako výborný liek aj ako aromatická rastlinka. Použiť ho môžeme maximálne asi jednu až tri čajové lyžičky na 1kg potravín. Tymián je jedno z dôležitých, veľa rozšírených, dobrých korenia, pestuje sa hlavne v Španielsku, Albánsku, Taliansku, Francúzsku, Grécku. Tvorí ju súčasť voňavého polievkového korenia "bouquet garni" používaného vo Francúzsku, pridáva sa pri údení mäsa, do syrov, do posekaných mas, k zverine, do šalátov, do hrachových a fazuľových pokrmov, na nakladanie uhoriek, do omáčok, k zelenine, k príprave rýb, na taliansku pizzu a iných dobrôt. V Nemecku spolu s bobkovým listom aj do kyslej kapusty, vynikajúcej chuti.
Typ použití: | Koření do polévky, Omáčky, Zvěřina |