Škorica mletá je aromatické korenie s jemne sladkou a korenistou chuťou. Používa sa na dochutenie sladkých jedál, dezertov, nápojov a slaných pokrmov, najmä pri pečení a varení.
zobrazit víceŠkorica mletá Reny
Škorica mletá sa získava zo sušenej kôry škoricovníka, rastliny pochádzajúcej z Ázie. Jej chuť je sladko korenistá s jemným exotickým nádychom, vďaka čomu sa často pridáva do pečiva, dezertov, horúcich nápojov, ale aj do korenistých jedál, omáčok a marinád. Škorica je známa pre svoju intenzívnu arómu, ktorá je obľúbená v kuchyniach po celom svete, najmä v zimnom období.
Aromatická kôra vždyzelených tropických stromov sa od nepamäti ako obľúbené, voňavé a často používané korenia. Liečivo ako také je aromatická prísada do nápojov, zmesí a vône v obydlí bola známa aj starým Egypťanom. Obyvatelia zo starých čias kôru lúpala z voľne rastúcich stromov, ale postupne sa začali vysádzať plantáže stromov škoricovníkov, ktorých nenápadné kvety vydávajú zvláštne jemnú ale príjemnú vôňu. Veľmi dobre je známy a tiež kvalitnejšie škoricovník cejlónsky. . Celá alebo mletá škorica ako korenie má hlavné využitie najmä pri príprave sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve, ale aj v parfumérii a v domácnosti na okrasu aj vôňu.
Typ použití: | Do sladkých pokrmů, Pečení |